Voikkaan toivottu tulevaisuus

Voikkaalla 14.9.2011 järjestetty ”Voikkaa päivä” oli nivottu yhteen Data Centre Location Forum:in osanottajien vierailuun Voikkaan tiloissa. Tyhjennetyssä paperikonehalli 11 pidetty ”Elinkeinoelämää ja elinvoimaa Voikkaalle” – keskustelutilaisuus avasi tapahtuman.

 

 

 

 

 

Elinkeinoelämää ja elinvoimaa Voikkaalle. Ohjelma on alkanut.

Elinkeinoelämää ja elinvoimaa Voikkaalle. Ohjelma on alkanut.

Alun patsastelun jälkeen tilaisuudessa kuultiin muutamat puheenvuorot:

  • Anssi Paasivirta (TEM, Työ- ja elinkeinoministeriö) valotti Voikkaa projektin historiaa ja sen alkuunsaattamisen nopeatempoisuutta. Ministeriö reagoi poikkeuksellisen nopeasti. Esitelmän jälkeen hän vastaanotti kunnianosoituksena uuden äänilevyn ensipainoksen kehystettynä.
  • Ari Martonen (WoodFront Ltd.) esitti vision Kouvolasta uutena Suomen puutyöalan keskuksista. Toimijoina ovat useat puualan konkarit (WoodFront Ltd, Bizco Partners Oy, Indufor Oy ja Vision Hunters Oy). Mukana on laaja kirjo muita toimijoita, esim. Kouvolan kaupunki. Visio on valmiina, vain rahaa tarvitaan sen toteuttamiseen: vähintään 50% pitää saada kokoon ”yksityistä” rahaa ja vasta sen jälkeen jälkeen ministeriö voi osallistua omalla tukipanoksellaan. Riskirahoittajia haetaan. Lisätietoja esim. täältä.

 

Mitä Voikkaalle voisi tulla?

Paperikonehalli 11, tilanne 2011.

Paperikonehalli 11, tilanne 2011.

Esitysten jälkeen oli paneelikeskustelun vuoro. Aihe oli ”Rakennemuutoksen kautta uutta elinvoimaa ja elinkeinoelämää”. Tapahtumapaikkana oli karu paperikonehalli PK11 joka oli hyvin kaukana palvelinsalista tai puutyön osaamiskeskittymästä. – Kuva oikealla.

(Kuva(t) suurenee klikkaamalla. Suuria kuvia voi selata eteenpäin klikkaamalla kuvan oikeaa reunaa.)

 

 

Paneelikeskustelu. Pohjalainen tapa tehdä bisnestä ja kymenlaaksolainen tapa.

Paneelikeskustelu. Pohjalainen tapa tehdä bisnestä ja kymenlaaksolainen tapa.

Paneelikeskustelu ei tietenkään tuo Voikkaalle sijoittajia, yrittäjiä ja työpaikkoja. Joten sisällöstä viis… Paneelikeskustelun anti olikin toisaalla. Osallistujat kiinnittivät huomiota pohjalaisen ja kymenlaaksolaisen bisneksenteon eroihin.

Kuvassa oikealla, oikealta lukien: Sami Hyypiä, Lauri Lamminmäki, Anssi Paasivirta, Pasi Ursin, Kaj-Erik Lindberg, Ari Martonen, Rainer Häggblom, Noora Hautakangas.

Paneelikeskustelun jälkeen kuultiin vielä Kaj-Erik Lindberg (UPM Kiinteistöt) ja Olli Nummelinin (UPM Energy) esitykset. Esitykset keskittyivät asioihin, jotka kiinnostivat erityisesti Data Centre Location Forum:in osanottajia jotka olivat paneelikeskustelun aikana saapuneet PK11 halliin.

 

Voikkaan toivottu tulevaisuus: tehtaan parkkipaikka täynnä autoja.

Voikkaan toivottu tulevaisuus: tehtaan parkkipaikka täynnä autoja.

Parhaassa tapauksessa Voikkaan suuriin halleihin voi tulevaisuudessa sijoittua ehkä ulkomaiseen rahoitukseen pohjautuva palvelinsali sekä kotimaiseen laajaan rahoitukseen tukeutuva puutyöyritys. Eli onnistutaan myymään suomalaista kylmyyttä ja saastuttamatonta energiaa ja mennään takaisin metsään. Tai vain jompikumpi toteutuu. Tai ei kumpikaan toteudu. Tai toteutuu osittain, pienemmässä mittakaavassa.

Kommentti

  1. Paperikone Blogi:

    Blogi metsäyhtiöiden strategiasta, taloudesta ja tuotannosta ja vähän muustakin

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *